Get Adobe Flash player

Про Гідропарк

Гідропарк у Києві - одне з найулюбленіших місць літнього відпочинку городян і гостей міста. У холодну пору року парк ніби засинає, щоб до початку літнього сезону порадувати відпочиваючих чистими і доглянутими пляжами, нічними клубами, дискотеками і багатим вибором розваг на будь-який смак. Київський Гідропарк займає 365 га землі, він розташований на Венеціанському і Долобецькому островах, між Дніпром і Русанівською протокою. Між собою ці острови пов'язані 144-метровим Венеціанським мостом, побудованим у 1966 році. З правим берегом Дніпра острови з'єднані мостом Метро, а з лівим - Русанівським мостом. Через парк проходить Святошинсько-Броварська лінія київського метрополітену.


Гідропарк розташовано на місці колишньої передмостової слобідки, яку було знищено в 1943 році під час окупації Києва. Всього лише за три роки, з 1965 по 1968, тут розбито парк, архітекторами проекту виступили В.Л. Суворов і І.П. Шпара. Першочерговою функцією парку, яка до цього дня залишається профілюючою, є надання послуг для організації дозвілля городян і гостей Києва. Парк являє собою водно-розважальний комплекс із різноманітними атракціонами, як водними, так і наземними, човновими станціями та ресторанами. Статистичні дані свідчать про те, що за літній період у київському Гідропарку можуть відпочити понад 75 тисяч людей, і це далеко не межа.

Центральною визначною пам'яткою Гідропарку є парк Київ у мініатюрі, розташований на його території. Ідея створення подібного парку зародилася ще в 2000 році, але у зв'язку з бюрократичною тяганиною роботу було закінчено тільки через шість років. Урочисте відкриття парку Київ в мініатюрі відбулося 23 червня 2006 року. До уваги глядачів пропонується міні-місто, виконане в масштабі 1:33. Тут є свої Хрещатик і Майдан Незалежності, свій Дніпро, який перетинають чотири мости: Московський, Пішохідний, Метро та Південний. У міні-парках Києва можна розгледіти пам'ятники і монументи відомим особистостям, тут є аеропорт, на злітній смузі якого приземлилися п'ять літаків із різних країн. Перед тим, як виготовити макети, співробітники музею провели кропітку роботу, створюючи фотографічний опис будівель-оригіналів. У парку планується відкрити подібні Києву макети Львова, Одеси та інших міст України.

Розваг у київському Гідропарку предостатньо. Одним з найулюбленіших видів дозвілля і дорослих, і дітей є картинг. Трасу, розташовану в Гідропарку, рекомендують картингістам-початківцям. Вона швидкісна, з нескладними поворотами і на 90% закрита деревами. Її довжина - 350 м, ширина 6-8 м. Гідропарк пропонує всі умови для відпочинку просунутим клабберам, адже на його території зосереджена велика кількість нічних клубів, барів і ресторанів. Ультрамодним клубом вважається UAM Beach Club. Вдень працює так званий open-air клуб, де можна замовити оригінальні коктейлі, пограти в рухливі ігри або просто поніжитися на пляжі. Клуб має власну ділянку пляжу. Тут проходять змагання з пляжного волейболу в Києві, тренується українська олімпійська збірна з пляжного волейболу. До послуг гостей 2 танцпола (один на 2,5 тисячі гостей, другий на 700). Не менш популярними серед відпочиваючих є нічні клуби Fosters Beach, Гідро Zona, R'n'B beach cafe, Біренна та багато інших.

У Гідропарку є декілька пляжів. Пляж Молодіжний розташований в 100 метрах від Венеціанського мосту. Він безкоштовний, знаходиться недалеко від нудистського пляжу, поруч є торгові точки, кафе. Пляж Венеція, хоча і безкоштовний, але більш комфортабельний, ніж Молодіжний. Тут можна взяти напрокат лежаки, парасольки і шезлонги, є безкоштовна дискотека в R & B-кафе. Пляж Передмостова слобідка облюбували місцеві пенсіонери, а пляж Золотий, розташований біля мосту Патона, - відмінний варіант для сімейного відпочинку. У Гідропарку кожен знайде собі спосіб проведення часу до душі, оскільки для дозвілля тут створено всі умови.