Get Adobe Flash player

Житомирський гідропарк підготували до купального сезону

З настанням літа з 1 червня в місті офіційно відкрито купальний сезон. До початку сезону проведено комплекс заходів, направлених на підготовку міського пляжу та забезпечення безпечних умов для відпочинку населення на воді. Водолазами міської комунальної рятування служби на воді проведено обстеження дна акваторії пляжу, буями позначено межі запливу, підготовлено до використання за призначенням необхідне обладнання та техніку.

Про це повідомляє управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення

Слід зазначити, що в місті лише на території гідропарку офіційно визначено пляж, як місце для масового відпочинку на воді.

Місця відпочинку на території гідропарку забезпечені питною водою, пляж обладнано кабінами для переодягання.

Поблизу зони відпочинку обладнаний майданчик для стоянки  громадського та приватного транспорту.

Також, для забезпечення належного відпочинку громадян протягом купального сезону будуть залучатися підрозділи органів внутрішніх справ, муніципальної міліції, санітарно-епідеміологічної служби.

За дотриманням правил безпеки під час купання та надання першої медичної допомоги на території міського пляжу в період з 9.00 до 21 год. без вихідних до 31 серпня організовано чергування рятувальників та медичного працівника. За допомогою засобів гучномовного оповіщення до відпочиваючих доводитиметься необхідна інформація стосовно правил поведінки на воді.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення звертає увагу мешканців міста на необхідність проводити відпочинок на воді тільки на території міського пляжу. З метою запобігання нещасних випадків на водних об’єктах міста суворо дотримуватись правил поведінки на воді.