Get Adobe Flash player

Київському «Гідропарку» європейське обличчя

Цілком логічним є той факт, що вже сьогодні киян турбує, який вигляд матиме столиця України місто-герой Київ, приймаючи учасників чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012». Наскільки зручним та комфортним буде перебування численних вболівальників та туристів у нашому місті, і що для цього має зробити влада міста, та в які терміни? Адже до 2012 року залишилося не так уже й багато часу.


Насамперед, потрібно покращити інфраструктуру столиці та місця відпочинку для киян та гостей міста.«Разом з ремонтом доріг, транспортних розв’язок та будівництво нових готелів, влада міста повинна облаштувати і парки в місті Києві. Одним з них, який потребує сьогодні чи не найбільшої уваги влади є київський «Гідропарк».


«Гідропарк» завжди приваблював киян та гостей столиці, оскільки є місцем, де можна чудово провести вільний від буденних клопотів час, позайматися спортом. Затишна зелень алей парку, різноманітна кількість закладів громадського харчування на будь-який смак, атракціони – все це у кожного киянина асоціюється із найбільшою у Києві зоною відпочинку. З роками у Гідропарку все більше зростає кількість закладів громадського харчування та розваг, в свята тут, за підрахунками фахівців, може одночасно перебувати до 100 тисяч відпочиваючих.


Проте на сьогоднішній день ПКіВ «Гідропарк» потребує проведення низки невідкладних робіт, направлених на реконструкцію та благоустрій. На сьогодні, на жаль, «Гідропарк» має багато негараздів, на які я звертала увагу у своїх зверненнях до керівництва міста. Це і засилля стихійної торгівлі, це і знищення зеленої зони через відсутність достатньої кількості місць для паркування автотранспорту, санітарний стан як території пляжів так і зеленої зони, Окремо декілька слів хотілося б сказати і про стан, у якому перебувають дороги, газони та тротуари. Ремонт асфальтного покриття доріг, які зараз знаходяться у незадовільному стані, висадка нових дерев, з метою збереження та оновлення зеленої зони парку, розчищення чагарників – першочергові заходи на шляху до перетворення ПКіВ «Гідропарк» у по-європейському комфортне місце відпочинку.


Однак, найбільш ганебним явищем, для столиці України є громадські туалети та інші об’єкти з вигрібними ямами через відсутність централізованої каналізації на території «Гідропарку». Відсутність централізованої каналізації проектування та будівництво якої невиправдано затягується протягом багатьох років є найболючішою проблемою цієї території. Не вирішення цього питання суттєво впливає на подальший розвиток Гідропарку, його санітарний та екологічний стан, створює негативний імідж Києву, як європейському місту.


Я неодноразово зверталась в органи міської влади стосовно невідкладності будівництва централізованої каналізації у Гідропарку. На мої депутатські запити відгукнулись та завірили в підтримці: перший заступник голови КМДА А. Голубченко, заступник голови КМДА В. Міронов, начальник Головного управління контролю за благоустроєм міста Р. Гладуняк, перший заступник ВАТ «АК «Київводоканал» В. Бінд. Вони запевнили, що Головне управління капітального будівництва м. Києва разом з ВАТ «АК «Київводоканал» готові виступити замовниками із проектування та будівництва централізованої каналізації і вирішити цю нагальну для м. Києва проблему.


Наразі можна резюмувати, що будівництво каналізації в «Гідропарку» було включено в програму соціально-економічного розвитку міста Києва на 2010 рік. На нього виділено кошти і практичних результатів можна буде очікувати вже до кінця цього року. Особисто я, як депутат Київської міської ради буду слідкувати, щоб цей процес не затягнувся на довгі місяці. Адже облаштування території «Гідропарку» потрібне киянам, гостям міста та великій кількості людей які працюють на його території. Всі вони чекають, що київський «Гідропарк» буде відповідати європейським стандартам і надалі залишиться парковою окрасою міста Києва.